Monday, June 15, 2009

တိုဖူးေႏြး

ဒီေန႔လည္း အရသာ႐ွိတဲ့ပို႔ေလးတစ္ပုဒ္တစ္ခ်င္ပါတယ္..။ အစားအေၾကာင္းခ်ဲခ်ဲ တင္ေနေတာ့ ... လာဖတ္တဲ့သူေတြကိုလည္း အစားပုပ္တယ္ထင္မွာလည္း စိုးပါတယ္.. အၿပင္မွာအစားမပုပ္ပါဘူး။

မေန႔ညပိုင္းေလာက္ (လြန္ခဲ့ေသာ ၆ နာရီ) City Hall, Peninsula Plaza ဘက္ပ်င္းလို႔ေရာက္ၿဖစ္ပါတယ္..။ အခ်ိန္ၾကည့္ေတာ့ ထမင္းစားခ်ိန္လည္းေရာက္ၿပီဆိုေတာ့ အစားစားဖို႔ စၿပီးစဥ္းစားပါတယ္..။ ထမင္းလဲမစားခ်င္ဆိုေတာ့ ဘာရမလဲစဥ္းစားရင္းနဲ႔ဘဲ.. ေၿမညီထပ္က လြိဳင္ႏိုင္းကို သတိရၿပီး အဲဒီမွာဘဲ ညေနစာစားၿဖစ္ပါတယ္..။ လြိဳင္ႏိုင္းက အစားအေသာက္ေတြ အရင္ကလည္းစားဖူးပါတယ္... မဆိုးဘူး စားေကာင္းတယ္လို႔ေၿပာရမယ္..။ ဆိုင္ေလးကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး က်ဥ္းေနပါတယ္.. စားပြဲေၿခာက္ခုံေလာက္ဘဲ႐ွိတယ္..။



ဟိုေန႔ကတည္းက ၿမဴးဘေလာ့ မွာတိုဖူးေပ်ာ့ဆိုတာနဲ႔ တိုဖူးေႏြးစားခ်င္သြားတာ...။ ဒီေန႔ေတာ့ ေရာဂါကကၽြမ္းေနၿပီဆိုေတာ့ တိုဖူးေႏြးဘဲမွာစားၿဖစ္ပါတယ္... အာသာေလးေၿပမလားလို႔..။ အသားနဲ႔ ေခါက္ဆြဲနဲ႔ အီၾကာေကြးတို႔နဲ႔ စားၿဖစ္ပါတယ္..။ ေခါက္ဆြဲက မမာမေပ်ာ့အေနေတာ္ ၊ တိုဖူးကလည္း ညက္ညက္နဲ႔မို႔ အရသာလည္း႐ိွ စားလို႕လည္းေကာင္းပါတယ္...။ အီၾကာေကြးနဲ႔မို႔ ပိုလည္းစားလို႔ေကာင္း ဗိုက္လည္း၀ပါတယ္..။

ငယ္ငယ္က ေတာင္ၾကီးမွာ အိမ္ကလူေတြ တိုဖူးေႏြး၀ယ္စားၾကရင္ လံုး၀မစားဘူး.. လာေကၽြးရင္ မၾကိဳက္ဘူး မစားဘူးဆိုၿပီး ခံၿငင္းတာ.. တကယ္လဲ ၿမည္းမၾကည့္ဘဲနဲ႔ေလ...။ ေနာက္ေတာ့ စမ္းစားၾကည့္ေတာ့ ၾကိဳက္ၿပီး မနက္တုိင္း စားမယ္ၿဖစ္ေရာ.....။ မွတ္မိသေလာက္ေတာ့ အိမ္မွာ တစ္ခါမွမခ်က္စားဖူးဘူး.. ႐ွမ္းေခါက္ဆြဲတို႔ ၿမီး႐ွည္တို႔ေလာက္ဘဲ ခ်က္စားၿဖစ္တယ္.. ။ ေက်ာင္းဖြင့္ရက္မနက္မနက္ဆိုရင္ ငါးဆင့္ခ်ိဳင့္ၾကီးနဲ႔ တိုဖူးေႏြးသြား၀ယ္ခုိုင္းၿပီ... စားရင္လည္း ပန္းကန္ထဲေၿပာင္းမထည့္ဘူး.. ခ်ိဳင့္နဲ႔ကိုစားတယ္..။ ပိုအရသာေတြ႔သလိုဘဲ... တကယ္ေတာ့ တူူတူပါ။ တခါတေလ ၀ယ္လို႔ၿပန္လာၿပီး ခ်ိဳင့္ဖြင့္ၾကည့္လိုက္ရင္ ခဲေနၿပီ ရာသီဥတုကေအးတာကိုး...။ အဲသလိုမ်ိဳးဆိုရင္ ခ်ိဳင့္ကို မီးဖိုေပၚၿပန္တင္ၿပီး တိုဖူးေပ်ာ္ေအာင္ေစာင့္ၿပီးမွ စားရတာ။ ေက်ာင္းပိတ္ရက္ဆိုရင္ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြ ကားနဲ႔ သစ္ေတာရပ္ကြက္က ဆိုင္မွာသြားစားတာဘဲ..။ ဆိုင္သာဆိုတယ္.. အိမ္ တံစက္ၿမိတ္ေအာက္မွာ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္က ထုိင္ခံုပုေလးေတြ ခ်ထားတာ...။ ကိ္ုယ္စားမဲ့ ပြဲၿပင္ေပးရင္လည္း ၾကည့္ခ်င္ေသးတာ..။ တိုဖူးက်ိဳထားတဲ့အိုးၾကီးက အၾကီးၾကီး ပြက္ေနတာ..... ၿပီးမွ ေခါက္ဆြဲကို အဆုပ္လိုက္ အိုးထဲပစ္ထည့္လုိက္တာ........... ။ တိုဖူးကပ်စ္ေနေတာ့ ေခါက္ဆြဲက ၿပန္မသြားဘူးေလ.. ၿပီးမွတူအၾကီးၾကီးနဲ႔ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးတာ...။ ေတာင္ၾကီးမွာေတာ့ အသားနဲ႔မစားၾကဘူး..... ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ရယ္၊ ေၿမပဲေထာင္းရယ္၊ ဆား(အခ်ိဳမွဳန္႔) နည္းနည္း၊ အခ်ိဳရည္(ၾကံသကာရည္ထင္တာဘဲ) ၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ရယ္ ထည့္စားၾကတာဘဲ...။ တစ္ခါခါစားရင္ေတာ့ ႏွစ္ပြဲ ေလာက္ကအသာေလးဘဲ.. အိ္မ္ကိုေတာင္ ၀ယ္ၿပန္ရင္ၿပန္ေသးတာ......။ အထမ္းနဲ႔ေရာင္းတာမ်ိဳးလည္း႐ွိတယ္... စားေနက်အသည္က တာမားဆိုလား.. တ႐ုတ္မၾကီးေရာင္းတာ..။ သူလာၿပီဆို သြား၀ယ္စားတာ ဟုိဟာပိုထည့္ေပး ဒီဟာ ေလွ်ာ့ထည့္ေပးဆိုၿပီးလည္း ေခ်းမ်ားေသးတာ.. ၿပန္စဥ္းစားၾကည့္ေတာ့လည္း ေပ်ာ္စရာေတာ့ ေကာင္းသားပဲေလ.....။

စားၿပီးေတာ့ ဆက္သြားၿဖစ္ေသးတယ္..။ ေအာက္က Bonus!
The Cathay


Doby Ghaut MRT


9 comments:

Anonymous said...

ေဟာေတြ႕လား
မေခၚဘူးဗ်

မိုးေကာင္းသူ said...

တိုးပူးေႏြးလာစားတယ္ ၿဖိဳးေရ

ေႏြးေနျခည္ said...

နျဖိဳး.. လူဇိုး
ေစာေစာစီးစီး ဗိုက္ဆာေနပါတယ္ဆိုမွ ...
တပန္းကန္လုံးစားသြားတယ္..

Taungoo said...

အကိုလည္း အရင္က တို႔ဟူးေႏြးဆို လံုးဝမတို႔ဘူး။ တို႔ဟူးကို ၾကိဳက္ေပမယ့္ အဲလိုၾကီးဆို စားခ်င္စိတ္ကို မရွိဘူး။ ဒီေရာက္မွ လြိဳင္ႏိုင္းမွာ စမ္းစားၾကည့္တာ စြဲသြားတယ္။ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ ခုေတာ့ အဲဒီဆိုင္ေရာက္တိုင္း အဲဒါပဲ အျမဲစားေတာ့တယ္။

Sein Lyan Tun said...

ႏိုဝင္ဘာလာမယ္ေနာ္
ေကၽြးမယ္မဟုတ္လား
ခင္တယ္ဆိုရင္ေပါ့
ခ်စ္ခင္စြာၿဖင့္
ဖိုးစိန္

ညီလင္းသစ္ said...

အစားအေသာက္ ပို႔စ္ေလးေတြက ႐ိုး႐ိုး႐ွင္း႐ွင္းေလး ေတြနဲ႔ ဖတ္လို႔ေကာင္းတယ္ဗ်၊ ဓါတ္ပံုေတြနဲ႔ဆိုေတာ့ တခါတေလ တံေတြးမ်ိဳ, မ်ိဳခ်ရတာေတာ့ ႐ွိေစေတာ့ေပါ့ေလ၊ :)

မသက္ဇင္ said...

ဇာတိေျမရဲ့ အဓိက အစားအစာ ဆိုေတာ့
သြားရည္က်မိပါတယ္
ခင္မင္လ်က္

rose of sharon said...

စားခ်င္လိုက္တာ ဗီယက္နမ္ မွာ ၿမန္မာ ဆိုင္ မ ရွိဘူး

Anonymous said...

တိုဟူးေႏြးဆိုရင္အသားမပါပဲအီၾကာေကြးနဲ႔ပဲ ႀကိဳက္တယ္...႐ွမ္းေခါက္ဆဲြဖတ္ကေစးလို႔မႀကိဳက္ဘူး....ၿပီးေတာ႔ စားေတာ္ပဲနဲ႔လုပ္တဲ႔တိုဟူးေႏြးကို ကုလားပဲနဲ႔ထက္ ပိုႀကိဳက္တယ္..သိပ္မ၀ါဘဲ ျဖဴျဖဴေလးေလ :)

စူးႏြယ္ေလး