စကၤာပူမွာ ေနရတာမ်ား စားစရာ ေသာက္စရာတယ္ရွားပါးသကိုး.... တစ္ေန႔လာလဲဒါ ေနာက္တစ္ေန႔လာလဲ ေနာက္တစ္ခုဆိုေတာ့...။ တကယ္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္က အစားအေသာက္နဲ႔ပတ္သတ္လာရင္ ဂ်ီးမ်ားတတ္သူပါ။ ခုေနာက္ပိုင္းေတာ့ ကိုယ့္ကိုကိုယ္ နည္းနည္းတိုးတက္လာၿပီ ေၿပာရမလားဘဲ.. အသီးအရြက္ေတြ စားတတ္လာၿပီ.. သိပ္လည္းဂ်ိီးမမ်ားတတ္ေတာ့ပါဘူး.. :D။ စာတစ္ပုဒ္တင္ဖို႔ သိပ္ခက္ခဲေနတဲ့အတြက္ (အမွန္က အပ်င္းၾကီးေနတာပါ.. :P) ခုတစ္ေလာစားၿဖစ္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကိုဘဲ... တင္ၿပလိုက္ရပါေၾကာင္း......အသိေပးေၾကၿငာအပ္ပါသည္ စာလာဖတ္သူအေပါင္း ေရာင္းရင္းတို႔....။
၁. Ayam Penyet
ဒီရက္ပိုင္းအတြင္းမွ စၿပီး စဖူးတဲ့ အင္ဒိုအစားအစာပါ..။ ထမင္း နဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ကို ဓါးၿပားနဲ႔ ထုထားတာရယ္.. ပဲၿပားတံုးေတြ(ၾကက္သားတံုးက တက္ဖိထားတယ္) နဲ႔ သခြားစိတ္ေတြကို သစ္သားခြက္နဲ႔ ထည့္ေပးပါတယ္..။ .။ အဓိက ကေတာ့ ၾကက္သားေဘးမွာပါတဲ့ အညိဳေရာင္ အခ်ဥ္ရည္ပါ.. မေလးငပိ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာရည္တို႔ ပါမယ္ထင္တာပဲ. ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးနဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္..။
၂. Nasi Lemak
ဒီကလူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား စားၾကတဲ့ မနက္စာ မေလးအစားအစာပါ..။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ Brunch အေနနဲ႔ စားၿဖစ္တာမ်ားပါတယ္.. အတန္းတစ္ခုနဲ႔တစ္ခုၾကား အားတဲ့အခ်ိန္မွာေပါ့..။ စကၤာပူေနရာ အႏွံ႔အၿပားမွာရႏိုင္တဲ့ အစားအေသာက္တစ္မ်ိဳးပါ..။ Chicken Nuggets, Sausage, အာလူးေၾကာ္, ၾကက္ဥနဲ႔ အေပၚက Assam ဟင္းရည္ စပ္စပ္ေလး ဆမ္းေပးပါတယ္..။ စာၿပီးေတာ့ ဗိုက္ကိုတင္းေရာဘဲ...။
၃. ပလာတာနဲ႔ ၾကက္သား
ဒါက စကၤာပူစတိုင္ ၾကက္သားနဲ႔ပလာတာ ၊ ပလာတာနဲ႔ ၾကက္သားပါ.. :D။ ဟင္.. အယ္.. အဲဒီမွာ ပလာတာကို ဇြန္း၊ ခက္ရင္းနဲ႔စားၾကတာလားလို႔ေမးရင္ ဟုတ္ပါတယ္.. ႏိုင္ငံအႏွံ႔ အၿပားမွာ ဒီလိုဘဲ စားသံုးၾကပါတယ္.. လက္လည္း ေဆးစရာမလိုဘူးေလ.... တစ္ခ်ဳိ႔ မေလးေတြနဲ႔ ကုလားေတြ လက္နဲ႔စားၾကပါတယ္..။ ခ်ိဳင္းနီ႔စ္ႏူးယားမို႔ တရုတ္ဆိုင္ေတြပိတ္ၿပီး ပလာတာဆိုင္မွာသာ ၀မ္းမီးၿငိမ္းခဲ့ပါတယ္..။
၄. Hokkien Noodle
စကၤာပုူရဲ႔ signature အစာအေသာက္ပါ.. ေနရာတိုိင္း အခ်ိန္တိုင္း လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားစားၾကပါတယ္..။ ေရာက္စက သိပ္မၾကိဳက္ဘူး ေနာက္ပိုင္းစားရင္းနဲ႔မွ ၾကိဳက္သြားတာ..။ ေခါက္ဆြဲအ၀ါရယ္ နန္းၾကီးဖတ္ရယ္ ကို ၀က္သား၊ၾကက္ဥ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ပုဇြန္၊ ကင္းမြန္တို႔နဲ႔ ေရာသမေမႊေၾကာ္ထားတာပါ..။ အရိုးၿပဳတ္ရည္ထည့္ေသးတယ္ထင္တယ္.. အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ သံပုရာသီးညွစ္ ငရုတ္သီးအခ်ဥ္နဲ႔ စားလိုက္တာ ခဏေလးနဲ႔ ကုန္တယ္..။ ကင္းမြန္ေလးကေတာ့ ဂ်ီးမ်ားတဲ့စားသံုးသူမၾကိဳက္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ မ်က္ႏွာေလးငယ္ငယ္နွင့္ ပန္းကန္ထဲ၀ယ္ အစဥ္အၿမဲ က်န္ခဲ့ေတာ့ေလသတည္း......။
အေပၚက Hokkien Noodle ခ်က္နည္းကို WeSheMe ဘေလာ့မွာရွာေဖြေတြ႔ရွိႏိုင္ပါတယ္..။ လင့္ခ္က ဒီမွာ ပါ..။
အိုနာသေခရီးအစသို့ ကိုးရက်တာ..
2 months ago
5 comments:
ေခါက္ဆဲြသုပ္ဘဲစားခ်င္တယ။္
ညီေလးေရ...
ေအာက္ဆံုးက နန္းႀကီးနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေရာထားတာေလး...နည္းနည္းေကၽြးဗ်ာ....း))
အေပၚက သံုးခုကို ႀကိဳက္ဘူး...း))
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ
ညီေလးေရ
ခိုုစြန္ဆိုုတာ ပလာတာကိုု ေခၚတာမဟုုတ္ပါ။ ပလိန္း လို႕ ေျပာတာ။ ၾကက္ဥ မပါ။ တျခား မပါဘူးလိုု႔ ေျပာတာ။
ေကာ္ဖီကိုု လည္း ကိုုပီအိုု Kopi'O ခိုုစြန္ဆိုုရင္ သၾကားမပါတဲ့ ဘလက္ေကာ္ဖီလိုု႔ေျပာတာ။
Ayam Penyet is Indonesian food , not malay food ..
အမွားေတြ ၿပင္ေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါဗ်ာ..။
Post a Comment